DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2017, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2017 ‘Times Higher Education’ dünya üniversiteleri sıralamasına göre en iyi 800 üniversite arasında yer almıştır. ‘QS Stars Universities’ Derecelendirmelerine göre ise dünyanın en iyi üniversitelerden biri olarak gösterilmektedir. (öğretim ve uluslar arası çeşitlilik beş yıldız, inovasyonda dört yıldız).
1986 yılında kurulan Fen ve Edebiyat Fakültesinde, Matematik, Fizik, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık, Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimler verilmektedir. 56 tam zamanlı, 34 yarı zamanlı öğretim elemanı ve 31 araştırma görevlisi ile sizlere eğitim hizmeti sunuyoruz. Ayrıca akademik kadromuzun bilimsel saygınlığa sahip dergilerde sürekli olarak makaleleri yayınlanmaktadır. 2016 ve 2017 yıllarında, ‘Web of Science Core Collection’ listesinde akademik personelimizin 87 makalesi yer almıştır. Ayrıca vurgulanmalıdır ki, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programı 7 Mayıs 2015 tarihinde, 5 yıllık süreyle 2020 yılına kadar AHPGS (Akkreditierungsagentur im Bereich Gesundheit und Soziales) tarafından, Psikoloji Bölümü İngilizce lisans programı TPD (Türk Psikologlar Derneği) tarafından akredite edilmiştir (Türkiye'de bu akreditasyona sahip 10 üniversiteden biri ve Kıbrıs'ta bu akreditasyona sahip tek olma özelliğine sahibiz). Diğer taraftan Matematik Bölümü, Amerikan Matematik Derneği üyesidir. Ayrıca, tüm öğrencilerimize üç Kimya ve Fizik, üç Bilgisayar, iki Moleküler Biyoloji, iki Psikoloji ve bir Tercüme laboratuarı ile eğitim vermekteyiz.
Fakültemize ait pek çok öğrenci kulübü, her yıl düzenli olarak çeşitli etkinlikler ve konferanslar düzenlemektedir. Bu kulüplerde aktif rol almak isteyen tüm öğrencilerimiz memnuniyetle kulüplerimizin bir parçası olabilir.
Şu ana kadar 3571 lisans, 692 master ve 91 doktora öğrencisi fakültemizden başarı ile mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimiz Amerika, Asya , Avrupa, Afrika ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında kariyerlerine devam ederek iş yaşamında ve akademik hayatlarında önemli başarılar elde etmektedirler. Örneğin, mezunlarımız akademik kariyerlerine State University of New York at Buffalo, Massey University gibi üniversitelerde devam ederken, bazı mezunlarımız ise iş kariyerine Apple , EA GAMES gibi prestijli uluslar arası şirketlerde çalışarak devam etmektedirler.
Detaylı bilgi için aşağıda belirtilen iletişim adreslerini ve telefon numaralarını kullanabilirsiniz;

Facebook: https://www.facebook.com/daufef/?fref=ts
WhatsApp Line: 05338732039
Web: http://fas.emu.edu.tr/en
Telefon: +90 392 630 1251