Skip Navigation Linksdr-riza-tuncel

A SAD LOSS / BÜYÜK KAYBIMIZ

Dr. Rıza Tuncel
1971 - 2022

Dr. Rıza Tuncel hocamızı 16 Eylül 2022 günü kaybettik. Sevgimizi sonsuza kadar yaşatacağız.
We lost our teacher Rıza Tuncel on September 16, 2022. We will carry his love forever.

Özgeçmişi / Biography

TR:
Lefkoşa doğumlu Rıza Tuncel Türk Maarif Kolejini bitirdikten sonra Amerikan Elçiliğinden aldığı burs ile ABD’de State University of New York at Stony Brook’ta 1992 yılında Dil Bilimi ve Tarih alanlarında çift önlisansını tamamlayarak mezun oldu.  1994 yılında İngiliz Yüksek Komiserliğinden aldığı burs ile University College London, Arkeoloji Enstitüsünde Yüksek Lisansını ve 2009 yılında Hacettepe Üniversitesinde doktorasını tamamladı.  2010-2012 Tübitak Destekli Kıbrıs Ağırsu Kurtarma Kazısı, Tatlısu bölgesi yüzey araştırmaları arkeoloji projelerinde eş başkanlık yapmış, 1990’lı yılların başından itibaren de İzmir Bölgesi Kazı ve Araştırmalar Projesi kapsamında Çeşme Bağlararası, Bakla Tepe, Liman Tepe ve Panaz Tepede çalışmıştır. Dr. Rıza Tuncel 1997-1999 yıllarında ders vermiş, daha sonra 2005 yılından başlayarak DAÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünde ders vermiş ve bu bölümde 2008-2010 yıllarında bölüm başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.  2010 yılından itibaren Sanat, Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümlerinde ders vermiştir.

EN
Dr. Rıza Tuncel was born in Nicosia.  After completing high school at Türk Maarif Koleji, Dr. Tuncel received a scholarship from the American Embassy for his B.A. studies at the State University of New York at Stony Brook.  He completed a double major in Linguistics and History in 1992.  In 1994 Dr. Tuncel received another scholarship from the British High Commisioner's Office to undertake an M.A. degree in archaeology at the University College London.  He then obtained his PhD degree in Archaeology at Hacettepe University.  He worked in many archaeological projects both in North Cyprus and Turkey and was the co-director of the archaeological project at Panaz Tepe, İzmir in Turkey.

Anı defteri için mesaj bırakın (Please post your message)

*: Zorunlu alan
İsim Soyisim / Name Surname *
E-Mail / E-Posta *
Duygu ve düşünceleriniz / Your feelings and thoughts *
Güvenlik Kontrolü *

Hocamız anısına bırakılan mesajlar (Messages posted in his memory)

• Adnan Akgün Perşembe, 29 Eylül 2022
    Sayın Hocamızı en verimli çağında erken kaybetmenin acısını paylaşıyor kendilerine rahmet, ailesine ve dostlarına sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin.
  • Nidai Şemi Perşembe, 22 Eylül 2022
    Hocamızın zamansız aramızdan ayrılması bizleri son derece üzmüştür. Ailesine ve FEF camiasına başsağlığı dilerim. Allah rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun.
  • Kıvanç Yüney Perşembe, 22 Eylül 2022
    Genç yaşta Rıza hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı sağolsun.
  • Onur yılmaz Çarşamba, 21 Eylül 2022
    Harika bir kişiliği vardı. Bana çok şey kattı. Kendisini asla unutmayacağım
  • Anooshiravan Ensafian Çarşamba, 21 Eylül 2022
    Professor tuncel , I had an elective course with him , not even about my major , but i enjoyed hi lectures more than my own classes . The bond and communication was amazing and made me so interested about archeology . Dr tuncel was a great person , he even remembered my name and my favorite topic about egypt, he sent a message on Facebook and said dont miss tomorrows lecture about egypt cause you like it . Even when I moved to canada , dr tuncel supported me in my campaign . I’ve been so lucky to met this amazing person and role model. You will never be forgotten May you rest in peace Professor 🖤
  • Rza Bashirov Çarşamba, 21 Eylül 2022
    Riza Tuncel’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum, mücadeleci ve özgür kimlik sahibi olarak yadedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Fen ve Edebiyat Fakültesi Camiasına başsağlığı dilerim.
  • Berke Dericioğlu Çarşamba, 21 Eylül 2022
    Kaliteli, iyi kalpli bir insan olmakla beraber kültür yönü çok yüksek bir öğretmendi. Nur içinde yatsın.
  • Hasan Arslan Çarşamba, 21 Eylül 2022
    Değerli bir hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum Rıza Hoca neşeli ve candan tavrı ile hep anılarımızda yer alacak...
  • Vasviye Tunaboylu Çarşamba, 21 Eylül 2022
    İyi ki buluştuk Rıza.. Çocukluğumun en güzel parçalarındansın.. Ayrılarak üzdün çok yine de güle güle git.. Nurlarda ol..
  • Hakan Arslan Salı, 20 Eylül 2022
    Hocamıza Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

​​ ​