DAÜ’de 2.Sosyal Psikoloji Kongresi gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2018, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü ' 2. Sosyal Psikoloji Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.İlki geçen yıl Başkent Üniversitesi'nden 5 yüz kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin 2. si ise Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Kongre; Pazartesi 27 Kasım 2017 yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.Açılışta konuşan DAÜ Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr Şenel Hüsnü Raman, ilki Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen kongrenin ikincisinin Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, kongreye katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.Raman öğrencilerin neden sosyal psikoloji seçebilecekleri yönünde önerilerde de bulunarak, kendisini bu mesleğe geçiş sürecini anlattı.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr  Mehmet Ali Özaslan da yaptığı konuşmasında, bölüm hakkında bilgi vererek,bölümün bine yakın öğrenciye sahip,hızla gelişen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türk Psikologlar Derneği Akreditasyonuna sahip tek Psikoloji bölümü olduğunu ifade etti.Kongrenin sonunda verimli geçmesini diledi.

DAÜ Rektörü Prof.Dr Necdet Osam da açılışta yaptığı konuşmasında, psikoloji bölümünün hassas bir eğitim veren, seçici, kurallara uyan,iyi yönetilen değerli bir bölüm olduğunu belirterek, üniversitenin genel felsefesinde kaliteden ödün vermemenin bulunduğunu anımsattı ve akreditasyonların buna en önemli örnek olduğunu kaydetti.'Kendimizi Dünya Listelerine Kabul Ettirmiş Bir Üniversiteyiz' şeklinde konuşmasını sürdüren Osam, üniversitenin eğitim bağlamında kendini dünyayla bütünleşme yolunda önemli adımlar attığının altını çizdi.

Kongrenin açılışından daha sonra Sosyal Psikolojiye büyük katkılar sağlayan akademisyen merhum Çiğdem Kağıtçıbaşı'nı anmak üzere slayt gösterisi sunuldu ve panelin oturumlarına geçildi.3 gün boyunca süren 2. Sosyal Psikoloji Kongresi'ne, 4 yüzün üzerinde öğrenci,araştırmacı ve sosyal psikolog katılırken,kongre süresince 11 panel gerçekleştirilen 6 davetli konuşmacı sunum yaptı ve çeşitli poster bildirileri sergilendi.