Yeni Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arran Fernandez

Yayınlanma Tarihi: 3 Ocak 2019, Perşembe

Üniversite eğitimini 2010 yılında üniversitenin en genç öğrencisi olarak başladığı Birleşik Krallık'ta Cambridge Üniversitesinde tamamlayan Dr. Arran Fernandez, matematik üzerine lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarını 2013 yılında tamamlamış ve Cambridge matematik finallerinde o güne kadarki en genç birinci olmuştur.

Ana araştırmalarını, son on yıllık dönemlerde diğer bilim dallarındaki birçok uygulamada hızla artış gösteren ve bayağı kalkülüsün bir genellemesi olan kesirli kalkülüs ile çözülememiş birçok ünlü probleme sahip, matematiğin zorlu bir dalı olan analitik sayı teorisi alanlarında yapmıştır.

Bu konularda, kesirli kalkülüs operatörlerin çeşitli ileri genellemeleri ve uzantıları, kesirli diferansiyel denklemleri yöntemleri ve zeta fonksiyonları için kesir ifadeleri de dahil olmak üzere şu anda devam etmekte olan birçok projesi vardır.