Yeni Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün

Yayınlanma Tarihi: 2 Ocak 2019, Çarşamba

Dr. Ali Övgün İzmir Teknoloji Enstitüsüne lisansüstü eğitimi için girmiş ve 2010 yılında Fizikte B.Sc. diploması almıştır. Astropartikül fiziğinde deneyim kazanmak üzere İngiltere Southampton Üniversitesinde 2011'de SEPnet Doktora Bursları alarak bir yıl geçirmiştir. 2013 yılında lisansüstü çalışması için DAÜ'ye dönmüş ve 2016 yılında da doktorasını tamamlamıştır. Dr. Övgün 2017 yılında araştırmalarına doktora sonrası araştırmacı olarak Instituto de Física, Pontificia Universidad Católica de Valparaíso (PUCV), Valparaíso, Şili'de devam etmesi için 3 yıllık FONDECYT Postdoctorado Bursu kazanmıştır.

Dr. Övgün'ün akademik işleri arasında 2017 yılında CERN İsviçre'de Fizik Departmanı, TH Bölümünde kısa bir konuk araştırmacılık; Waterloo Üniversitesi, Fizik ve Astronomi Bölümü Konuk Araştırmacı; 2018 Ocak-Şubat arası Kanada'da Perimeter Teorik Fizik Enstitüsü; Nisan 2018'de Fresno Kaliforniya Devlet Üniversitesinde ve 2018 Nisan-Mayıs arası Stanford Teorik Fizik Enstitüsünde konuk araştırmacılık da bulunmaktadır.

Dr. Övgün teorik fizikçidir ve genel görecelik, kozmoloji ve astropartikül fiziği konularında çalışmaktadır.