Prof.Dr Agamriza Bashirov'dan Kitaplar

Prof.Dr Agamriza Bashirov
Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2017, Perşembe

Yazar hakkında: 1976 yılında Bakü Devlet Üniversitesinden matematikçi olarak mezun olmuştur. Doktora (PhD) derecesini 1981 yılında Ukrayna Bilimsel Akademisinin Matematik Enstitüsü (Kiev) ve Habilitation derecesini 1991 yılında Kiev Devlet Üniversitesinden almıştır. 1992 yılınden itibaren DAÜ Matematik Bölümünüm öğretim üyesidir. 2006-2012 yıllarında iki dönem Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yapmıştır. Bölümün lisans, lisansüstü ve doktora programlarının gelişmesinde büyük emeği vardır. Başarı ile sonuçlanmış 9 doktora tezine danışmanlık yapmıştır. İki kitabın yazarıdır.

1. Birkhauser yayınevi tarafından 2003 yılında basılmış 'Partially Observable Linear Systems Under Dependent Noises' adlı kitabı Stokastik Sistemler ve Kontrol alanında 2003 yılına kader yaptığı bilimsel araştırmalarını içeren bir monograftır. Şu anda yazar monograftaki araştırma sonuçlarının çok ötesinde bulunmaktadır ve bu nedenle yeni bir monograph hazırlamak düşüncesindedir.
  2. Elsevier yayınevi tarafından 2014 yılında basılmış 'Mathematıcal Analysis Fundamentals' kitabı DAÜ'de matematiksel analizin öğretim tecrübesinden kaynaklanan ders kitabıdır. Şu anda kitabın 2. genişletilmiş baskısı üzerinde çalışmaktadır.