DAÜ MÜTERCİM TERCÜMANLIK BELGESEL GÜNLERİ 5. YAŞINI KUTLADI

DAÜ MÜTERCİM TERCÜMANLIK BELGESEL GÜNLERİ  5. YAŞINI KUTLADI
Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2016, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mütercim – Tercümanlık Bölümü’nün, bu yıl 5.sini düzenlediği “Mütercim-Tercümanlık Bölümü Belgesel Film Günleri” etkinliği 16 – 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşti.

DAÜ Mütercim-Tercümanlik bölümü son sınıf öğrencilerinin çevirileriyle Türkçe’ye kazandırılan belgesel filmlerin bu seneki teması “ADALARA ÖVGÜ”ydü. Bu seride adaların, anakaradan ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, tarihleri ne kadar farklı olursa olsun, bağımsızlıklarına her ne kadar düşkün olsalar da geleceklerinin insanlığın kaderinden ayrı düşemeyeceği vurgulanıyordu.

Beş gün süren etkinlikte  deşifresi, senkronizasyonu ve çevirisi  DAÜ Fen –Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık  son sınıf öğrencilerinden  Görsel Monargalı, Buğra Etikan, Ömer Bor, Ayşe İnsan, Sevinç İnsan, Ziya Mert, Hulusi Özyahyalar, Aziz Şenol Tuncay, Affet Aksakallı ve Gizem Dönmez tarafından  gerçekleştirilen belgeseller seyirciyle buluştu.

DAÜ MÜTERCİM TERCÜMANLIK ÖĞRENCİLERİ İŞ HAYATINA HAZIR

“Son sınıf öğrencilerimizin çevirisini yaptıkları belgeseller iş hayatına atılmadan önce sağlam adımlarla yola çıkacaklarının bir göstergesidir.” diyen DAÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Koordinatörü  ve  proje danışmanı Neslihan Binatlı Hekimoğlu, beşinci yaşını dolduran etkinliğin, iki aşamalı amacının “Hem son sınıf öğrencilerini profesyonel  hayata  hazırlamak hem de  yeni öğrencilere, 4 yıllık eğitimlerinden sonra bir çevirmen olarak neler başarabileceklerine dair gerçek bir motisvasyon sağlayıp genel kültürlerini ve çeviri tekniklerini zenginleştirecek bir eğitim aracı sunmak. “şeklinde açıkladı.