DAÜ MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ 4. BELGESEL GÜNLERİ

DAÜ MÜTERCİM TERCÜMANLIK  BÖLÜMÜ 4. BELGESEL  GÜNLERİ
Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2015, Cuma

2011 yılından beri,  DAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü  son sınıf öğrencilerinin çevirileriyle Türkçe'ye  kazandırılan  belgesellerin izleyiciyle buluştuğu DAÜMÜTERCİM TERCÜMANLIK  4. BELGESEL  GÜNLERİ1-4 Haziran 2015 tarihleri arasında üniversitenin Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda gerçekleşti.

Bu yılki teması "Gerçeküstü Gerçekler" olan etkinlik çerçevesinde, Doğu Dinlerinin Felsefesinden, vampirlerin bilimsel  gizemine, Uzay-Zaman kavramından  Fraktal Geometriye kadar günlük hayatımızda farkına bile varmadığımız olağanüstü gerçekliklere ışık tutan belgesellerin deşifre ve çevirileri Tuba Bilgihan, Feza Kılgın, Gizem Canalp ve Bilcan Bladanlı tarafından yapıldı.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten, DAÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü Koordinatörü Neslihan Binatlı Hekimoğlu,  öğrencilerini iş yaşamına hazırlamayı ilke edinen bir eğitim programın asahip olduklarını, öğrencilerini meslek hayatına 21. yüzyılın ve küreselleşmenin gerektirdiği tüm teknik ve kültürel donanımla hazırlamayı ilke edindiklerinin altınıçizdi. DAÜ Mütercim Tercümanlık Bölümünün profesyonel çevirmenler yetiştirme politikasının verimli ürünlerinin bir kez daha paylaşıldığı bu etkinlik ile iletişimde ve bilgipaylaşımında, çok yönlü kaliteli çevirmenlere duyulan ihtiyacın öneminin bir kez daha vurgulandığını söyledi.