DAÜ FEN VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZCE PSİKOLOJİ PROGRAMI 2024 YILINA KADAR AKREDİTE EDİLDİ

Yayınlanma Tarihi: 19 Temmuz 2021, Pazartesi

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu tarafından Psikoloji alanında akreditasyon yetkisi verilen tek mesleki dernek olan Türk Psikologlar Derneği'nin (TPD) Akreditasyon Üst Kurulu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü'ne bağlı olan İngilizce Psikoloji lisans programını 2024 yılına kadar akredite etti. DAÜ Psikoloji Bölümü bu akreditasyonla KKTC'deki aktredite programa sahip tek bölüm unvanını korurken, Türkiye'de akredite olan 10 bölüm arasında tekrar yerini almış oldu.

“Haklı Gururunu Yaşıyoruz"

DAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Bayraktar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, akreditasyonun DAÜ'nün ortaya koyduğu eğitim ve araştırma kalitesinin artırılması misyonu açısından son derece önemli olduğunu, DAÜ Psikoloji Bölümü'nün bu misyonu sahiplenmek ve sürdürmek anlamında kararlı bir duruş sergilediğini vurguladı. Akreditasyonun bağımsız kuruluşlarca programların kalitesinin denetlenmesi ve onaylanması anlamına geldiğini belirten Doç. Dr. Bayraktar, özellikle Psikoloji eğitimi söz konusu olduğunda bu sürecin daha da önem kazandığını belirtti.

Pandemiyle birlikte önemi daha da artan Psikoloji eğitiminin yetkin akademik kadrolarca verilmesinin  son derece önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Fatih Bayraktar, Türkiye ve KKTC'de yaşanan Psikoloji Bölümü enflasyonunun eğitimin niteliğini zayıflattığını, bu anlamda bölümler arası kalite farkını ortaya çıkarabilecek tek aracın TPD akreditasyonu olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Bayraktar, bu nedenle TPD akreditasyonunu almış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Kadroyu Güçlendirmeye Devam Edeceğiz"

DAÜ Psikoloji Bölümü'nün, tümü doktoralı 12 tam zamanlı öğretim üyesine ve alanlarında uzman 6 yarı zamanlı öğretim elemanına sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Bayraktar, kadroyu güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı. Psikoloji Bölümü'nün yalnızca eğitime değil, aynı zamanda nitelikli araştırmaya da önem verdiğini vurgulayan Doç. Dr. Bayraktar, son dört yıl içinde öğretim üyesi başına düşen yayın ortalamasını belirlenen kriterin iki katından fazlasına yükselttiklerini, kurulan üç yeni araştırma laboratuvarı ile bu sayının daha da artacağını beklediklerini belirtti. Son olarak, bu başarının 18 kişilik öğretim kadrosuyla birlikte DAÜ Psikoloji Bölümü öğrencilerine ve bölüme desteğini her zaman sürdüren DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na ve DAÜ Rektörlüğü'ne de ait olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fatih Bayraktar, süreçte katkıda bulunan herkese teşekkür etti.