Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Kültür ve Sanat Sempozyumu

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2016, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşe DALYAN, 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde Mersin Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeniceli Âşık Sıtkı Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür ve Sanat Sempozyumuna katılarak "Popüler Kültür Bağlamında Yabancı Filmlerde Türk Kültürüne ve Mitolojisine Dair İzler" başlıklı bildiriyi sunmuştur. Bildiride Türk kültürünün ve mitolojisinin popüler kültürün parçası olan yabancı filmlerdeki kullanımı üzerinde durulmuştur. Çalışmada örneklem alınan yabancı filmlerde Türk kültürünün ve mitolojisinin hangi unsurunu, hangi sahnelerde ve ne amaçla kullandıkları tespit edilerek filmlerin Türk kültürüne ve mitolojisine yaklaşımları çözümlenmiştir. Türkiye'de bu tarz çalışmaların azlığı nedeniyle bildiri büyük önem taşımaktadır.