Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

Yeni Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Kaya Kızılöz

Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2019, Salı

Dr. Burcu Kaya Kızılöz lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamladıktan sonra (2013) aynı üniversitede, bilişsel psikoloji alanında flaş bellekte kanonik kategoriler çalışmasıyla MA derecesi aldı (2017). Dr. Kaya Kızılöz Doktora çalışmasını da yine Boğaziçi Üniversitesinde bilişsel süreçler ve depresyonda bellek üzerine tamamladı (2018).

Lisansüstü ve doktora yıllarında Otobiyografik Bellek Laboratuarında araştırma asistanıyken görme engelli bireyler ile obsesif-kompulsif bozukluk ve depresyon tanısı konmuş bireylerde otobiyografik bellek ve bilişsel süreçler üzerine çalıştı.

Dr. Kaya Kızılöz'ün geçmişteki akademik çalışmaları arasında Bilgi, Acıbadem ve Boğaziçi Üniversitelerinde öğretmenlik görevleri de bulunmaktadır.

Ana araştırma alanı bellek olsa da, Dr. Kızılöz psikolojik bozuklukların bilişsel süreçlerine de yakın ilgi duymaktadır. Kendisini tam bir kitap kurdu olarak tanımlamakta ve fantastik romanların kendisinde özel bir yere sahip olduğunu belirtmektedir.

DAÜ Web Siteleri