Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Fen ve Edebiyat Fakültesi, 1979 yılında Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak kurulan, 1986 yılında ise "Doğu Akdeniz Üniversitesi" adını alan, KKTC'nin ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğine sahip üniversitemizin ilk üç fakültesinden biridir. İlk kurulduğu yıllarda Fizik, Kimya, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar alanlarında lisans eğitimi vererek hayata başlayan Fen ve Edebiyat Fakültesi, 2022 yılına gelindiğinde Matematik, Fizik, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık, Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik,Sanat Beşeri ve Sosyal Bilimler bölümleri kapsamında siz değerli öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermektedir. Bunların yanı sıra üniversitemiz genelinde onbini aşkın öğrenciye servis dersleri vererek kaliteli ve çağdaş eğitime katkı sağlamaktadır. Bilim ve sanat meşalesini başarı ile taşıyarak mezun olan öğrencilerimiz Amerika, Asya , Avrupa, Afrika ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında kariyerlerine devam ederek iş yaşamında ve akademik hayatlarında önemli başarılar elde etmektedirler.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesinin iki önemli misyonu vardır. Birincisi, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile, çağın gerekliliklerine göre güncellenen müfredat ve laboratuvar ortamlarıyla verdiğimiz eğitimle birlikte, analitik düşünen, sosyal bilince sahip, etik değerleri yüksek, hayat boyu öğrenme ve üretme anlayışını kendine felsefe haline getirmiş liderleri yetiştirmek, ikincisi ise uluslararası akademik camiada yüksek etkiye sahip kaliteli araştırmalar yapmaktır.

Fakültemizin vizyonu, Fen ve Edebiyat fakültesi bünyesindeki tüm disiplinlerin daha çok saygı duyulan ve daha rekabet edebilir niteliğe ulaştırmak, ilgili alanlarda süregelen gelişmelere katkıda bulunmak, uluslararası arenadaki bilimsel gelişmeler doğrultusunda müfredatları düzenleyerek çağın yeniliklerini rahatlıkla takip edebilen ve bu yeniliklere katkıda bulunabilecek öğrenciler mezun etmektir.

Tüm bu bahsedilen misyonlar ve vizyonlar dahilinde Fen ve Edebiyat Fakültesi olarak siz değerli öğrencilerimiz ve saygıdeğer akademik kadromuz ile yolumuza devam ederken her geçen gün öğrenmeye ve üretmeye devam ediyoruz.

Fen ve Edebiyat Fakültesine ait personel, akreditasyonlar, üyelikler, labaratuvarlar gibi detaylı bilgileri, programlarımızla ilgili merak ettiklerinizi, projeleri, seminerleri, yayınları kısacası tüm haber, etkinlik ve duyuruları web sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Prof. Dr. MEHMET ALİ ÖZARSLAN

Dekan